Hjelset barnehage ligger ved sjøkanten i Fannefjorden, ca 2 mil fra Molde sentrum. Vi åpnet i nye lokaler høsten 2013.

Vi ser oss som en helsefremmende barnehage som legger vekt på friluftsliv, kosthold og helse. I vårt nærmiljø har vi mange muligheter. Barnehagen ligger nær sjøen, med badestrand og en fjære full av spennende opplevelser. Noen minutters gange fra barnehagen finner vi et skogsområde hvor vi utfolder oss både fysisk og i lek. I skogen like utenfor gjerdet på barnehagen har vi vår egen gapahuk.

Innenfor gjerdet har vi vår egen skog med klatrestativ og balansestokker. Vi har ballbinge, sandbasseng, sjørøverskip, lekehus og snekkerbod. Dette gir barna varierte muligheter for allsidig lek og fysiske utfordringer i hverdagen. Vi har vår egen grillhytte på området som kan benyttes både til matlaging og eventyrstund. Her er det godt å komme inn å varme seg på kalde vinterdager.

Vi har grønnsakshage, hvor vi jobber med temaet "fra jord til bord" . Vi har opparbeidet et område med bærbusker, frukttrær og pallekarmer der vi sår grønnsaker. Barna får være med på hele prosessen fra de første frøene er i jorda, til vi høster og lager mat med grønnsaker og bær fra hagen.